Tomater på frys

Når jeg har mange tomater, som jeg ikke kan nå at spise, skyller jeg dem og kommer dem hele i fryseren. Når jeg har en god portion, og der ikke er flere tilbage på planterne, end vi kan spise, koger jeg tomaterne. Når de er bløde, bruger jeg stavblenderen nede gryden. Derefter sir jeg suppen...

Når jeg har mange tomater, som jeg ikke kan nå at spise, skyller jeg dem og kommer dem hele i fryseren. Når jeg har en god portion, og der ikke er flere tilbage på planterne, end vi kan spise, koger jeg tomaterne. Når de er bløde, bruger jeg stavblenderen nede gryden. Derefter sir jeg suppen fra og purerer resten igen. Denne masse kommes gennem sien, mens man rører godt. Det, der er tilbage i sien, smides ud, og resten kommes tilbage i gryden og koges godt ind, til det har sovsekonsistens. Sovsen køles af og kommes i isterningposer i fryseren.

Når man så skal lave tomatsuppe, tomatsovs til pizza eller en sammenkogt ret, kan man tage de terninger, man skal bruge, fra fryseren. Enkelt og nemt at dosere.

Mest læste artikler