Mad

De bedste madtips og opskrifter på lækre retter

Få en masse geniale og uundværlige tips om mad, hvis du ønsker at blive en bedre kok – eller bare drømmer om at gøre madlavningen lidt sjovere. Du får også massevis af opskrifter på hverdagsretter, desserter og drinks.

Alternativ brug af madvarer

Vidste du, at nogle madvarer kan bruges til meget andet end at blive spist? Se eksempelvis, hvad du kan bruge honning til. Nogle madvarer kan også bruges som rengøringsprodukt – se, hvordan citroner, lime, cola og toastbrød kan bruges i rengøringen.

Bliv en bedre kok med disse tips

Lær eksempelvis, hvorfor du aldrig skal hælde vandet fra pastaen direkte ud i vasken. Få også en vejledning i at koge det perfekte blødkogte æg, og lær hvordan du kan holde æblet frisk efter det er skrællet og skåret.

Læs mere

Vidste du desuden, at hullet i pastaskeen har en genial funktion? Den kan nemlig bruges til at måle portionstørrelser, så du ikke kommer til at koge for meget spaghetti.

Få massevis af små tricks, der gør din madlavning en tand bedre – uanset om det handler om, at du gerne vil lære at stege den perfekte bøf eller få skære løg som en professionel kok.

Lær også, hvor længe dine madvarer kan holde sig friske i henholdsvis køleskab og fryser.

Vidste du desuden, at det mad du siger, har stor påvirkning på din søvn? Få her et overblik over madvarer, der ødelægger din søvn – og madvarer, der hjælper dig med at falde i søvn.

Opskrifter på idenyt

Opskrifter på chokoladefondant, rabarberkage, hasselbagte æbler, forret med rejer, mango og avocado. Få også opskriften på chokolademousse med baileys, jordbærtærte og tomatrelish.

Få også de bedste opskrifter til årets højtider; påskefrokosten, juleanden og flæskestegen. Lær at lave flæskesværdet sprødt og perfekt hver gang.

3 vidunderlige opskrifter med radiser
Radisetærte, radisesalsa og asparges med radiser

3 vidunderlige opskrifter med radiser

Der er intet som sæsonens første friske, sprøde afgrøder. Vi giver dig tre forårsfristelser, hvor radiser spiller hovedrollen.
Lav mad i det fri: Braiserede lammeskanke
braiseret lammeskanke

Lav mad i det fri: Braiserede lammeskanke

Mad lavet over bål i selskab med gode venner kan noget helt særligt – her får du udesæsonens bedste opskrift på velsmag og råhygge.
3 lækre opskrifter med rabarber

3 lækre opskrifter med rabarber

Kan du heller ikke få nok af de søde, syrlige og på alle måder smukke forårsbebudere? Så glæd dig til at kaste dig over disse tre opskrifter på velsmagende og smukke retter, hvor rabarber spiller en central rolle.
Disse fastelavnsboller skaber lange køer i København
fastelavnsboller

Disse fastelavnsboller skaber lange køer i København

I disse dage bugner bagerierne med fastelavnsboller i alle afskygninger, og sjældent har de festlige kager været i så høj kurs, som i år. Såvel klassiske som alternative fastelavnsboller er nemlig ualmindeligt populære, og flere steder er der lange køer for at få lov til at smage det Instagram-venlige luksusbagværk.
Opskrift: Polentakage med citron
Polentakage med citron

Opskrift: Polentakage med citron

Har du lyst til at prøve noget nyt? Så kan vi anbefale en polentakage med citron, som er en italiensk kage med både et sødt og syrligt tvist.
Sådan laver du det populære slik fra Squid Game
Det traditionelle sydkoreanske slik, dalgona candy, er blevet verdenskendt efter den storhittende Netflixserie Squid Game.

Sådan laver du det populære slik fra Squid Game

Er du også en af dem, der har har bingewatchet Squid Game, den mest sete netflix-serie nogensinde? Så er du måske også blevet nysgerrig på at lave det berømte slik fra udfordringen i seriens tredje episode. Få opskriften her.
12 facts, du (måske) ikke vidste om kaffe

12 facts, du (måske) ikke vidste om kaffe

Kaffe. Den opkvikkende drik, hvis smag både er elsket og hadet, og som findes i uendeligt mange udgaver. idenyt samlet en række overraskende facts om den fantastiske, sorte væske, der får os op om morgenen og hjælper os igennem dagen. Se, om du har styr på din kaffeviden.
Æblesæson: Lav din egen æblesnaps

Æblesæson: Lav din egen æblesnaps

Haven bugner at sprøde spiseklare æbler, og du kender sikkert oplevelsen af at have mere end maven kan rumme. Med denne opskrift kan du bruge de overskydende æbler til at lave lidt godt til ganen også.