Sådan gør du syrener klar til at spise
- Brug kun syrener, der ikke er sprøjtede
- Skyl blomsterne i koldt vand. Fjern overskydende vand ved at give dem en tur i salatslyngen.
- Lad dem tørre på et viskestykke
- Pluk toppen af blomsterbladene af stilkene – det er hurtigt klaret med en saks
1. Smuk sommerdrink med syrener
Lav en lækker alkohol med smag af syrener. Det er slet ikke så svært, og den bliver utrolig smuk i farven.
- De afplukkede blomsterblade puttes i et glas med låg
- Hæld vodka hen over bladene
- Lad glasset med vodka og syrenblade stå i et mørkt rum i 2-4 uger. Husk at ryste glasset 1 eller 2 gange om ugen
- Efter 2-4 uger sier du den lavendelfarvede alkohol. Brug den til at lave en lækker drink med lige præcis det, du kan lide.
2. Læskende syren-saft
Det lige så lækkert at lave syrenerne til saft, hvis man ikke drikker alkohol.
- Kog 2,5 dl vand sammen med en 2,5 dl sukker i 10 minutter
- Tilføj 2,5 dl syrenblade og lad det simre i 20 minutter
- Si siruppen og lad den afkøle i køleskabet
- Bland den afkølede sirup med lækker danskvand eller almindelig postevand
3. Sukker med smag af syrener
Bevar blomsterne og smagen i lang tid ved at lave en syren-sukker.
- Hæld sukker i bunden af et fint syltetøjsglas
- Læg syrenbladene i lag mellem sukkeret.
- Kom låg på og stil det et mørkt sted i en måneds tid
- Husk at ryste glasset for at få smagen af syren endnu mere frem
- Når måneden er gået, vil du have en skøn syrensukker til dine jordbær med mælk.