4 gode grunde til at du bør spise mere chokolade

Der er gode nyheder til alle chokoladeelskere! Ikke nok med at chokolade smager fantastisk, så viser en række studier faktisk også, at chokolade er godt for dit helbred. 

Spis chokolade med god samvittighed

Den er god nok. Du kan spise chokolade med god samvittighed. Ikke nok med at chokolade smager fantastisk, så afslører en række studier faktisk også, at chokolade kan besidder nogle forskellige sundhedsmæssige fordele.

1. Tab dig med chokolade

I et studie fra journalen Archieves of Internal Medicine har man fundet ud af, at de mennesker, der regelmæssigt spiser chokolade, generelt er slankere end de mennesker, der sjældent spiser chokolade. Undersøgelsen viste nemlig, at de personer, der spiser chokolade fem gange om ugen eller mere, har et lavere BMI (Body Mass Index) end de personer, der sjældent spiser chokolade.

2. Få styr på din appetit med chokolade

Hvis du har en ustyrlig lyst til noget sødt, er det ikke en helt dum ide at spise noget chokolade. Chokolade indeholder nemlig nogle naturlige fibre, der helt naturligt nedsætter appetitten.

Ved at spise noget chokolade, kan du således ende med at indtage færre kalorier, end hvad du ville, hvis du forsøgte at undgå chokoladen.

3. Nedsæt risikoen for hjertestop og slagtilfælde med chokolade

Ifølge et studie bragt i jornalen BMJ i 2012 kan dagligt indtag af chokolade nedsætte risikoen for hjertestop og slagtilfælde hos patienter i høj risiko for hjertekarsygdomme

4. Forbedr din hjerneaktivitet med chokolade

I et studie bragt af den videnskabelige journal Neurology, har man fundet ud af, at chokolade kan forbedre hjerneaktiviteten hos personer, der regelmæssigt spiser chokolade.

I undersøgelsen testede man en gruppe ældre mennesker, der skulle drikke to kopper kakao om dagen i 30 dage. Herefter sammenlignede man hjerneaktiviteten hos forsøgspersonerne fra før og efter. Resultaterne viste en 8,3 procent stigning i blodtilførsel til hjernen samt forbedring i hukommelse samt øvrige kognitive tests.

Mest læste artikler