1. Broccoli bør ikke varmes mikroovnen
Den grønne grøntsag er sprængfyldt med gode næringsstoffer, som er gode for vores krop. De fleste af os har nok varmet broccoli i mikroovnen op til flere gange, men sandheden er, at grøntsagen ikke har godt at den høje varme. Når broccoli udsættes for høj varme mister den mange af dens næringsstoffer og den bør derfor, optimalt set, serveres dampet eller rå.
2. Varm ikke modermælk og modermælkserstatning i mikroovnen
Selvom det i mange år har været relativt normalt at varme modermælk og modermælkserstatning i mikroovnen, anbefales det i dag, at du holder det væk fra mikroovnen. Når modermælk og modermælkserstatning opvarmes i mikroovnen, risikerer du at den ikke bliver varmet jævnt op. Det kan resultere i, at noget at mælken bliver meget varm, og at dit barn brænder sig på det.
Læs også: Farverig forret med rejer, mango og avocado
3. Genopvarmning af kartofler
Undgå at opvarme dine kartoffelrester i mikroovnen. Lader du dine kartofler fra middagsmaden køle helt af, inden du sætter dem i køleskabet, risikerer du, at der vokser bakterier på kartoflerne, når du genopvarmer dem i mikroovnen. Disse bakterie kan medføre at du får madforgiftning.
4. Opvarm ikke olier i mikroovnen
Det er egentlig ikke fordi, at det er farligt at varme olie i mikroovnen, at du bør undgå det. Det skyldes derimod, at olie indeholder en meget begrænset mængde vand, hvilket gør, at den ikke kan varmes hurtigt op. Brug derfor i stedet dit komfur, hvis du skal have varmet olie op.
Læs også: Få succes med figentræer i danske haver
Læs også: Få succes med grønkål i din have
5. Frugt eksploderer i mikroovn
Det er måske ikke lige den første ting, man tænker på at varme i mikroovnen. Men skulle du overveje det – så lad være. Varmer du frugt i mikroovnen, vil den høje temperatur gøre at frugten ikke kan komme af med fugten. Det betyder, at frugten til blive brændt og eksplodere i din mikroovn. Du ender derfor højt sandsynligt med at skulle gøre dit mikroovn ren.
6. Opvarmning af rå ris i mikroovn
Ved at opvarme rå ris i mikroovnen risikerer du en omgang madforgiftning. Det skyldes, at mikroovne ikke kan varme risene tilstrækkeligt til at dræbe sporer på rå ris. Sporerne på rå ris stammer fra bakterien Bacillus cerus-toksin, som findes overalt i jorden, og er giftig for os at indtage.
Læs også: Frikadeller – den hurtige og nemme opskrift
7. Brug ikke mikroovnen til at varme et krus med vand
Når vand opvarmes i et keramisk krus kan vandet overhede, og derved først nå sit kogepunkt efter det er varmet i mikroovnen. Når vandet når kogepunktet vil det begynde at boble, hvilket kan ske mens du er ved at tage det ud af mikroovnen, eller når du skal til at drikke det. Du udsætter derfor dig selv for risikoen for at blive brændt, ved at opvarme vandet i din mikroovn. Tag dig i stedet tiden til at koge vandet i din elkedel eller i en gryde.
Kilder: tiphero.com & sundhed.dk