8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisvarer. Se hvilke, der er i farezonen.

Øl og avocado

Den store amerikanske restaurantkæde Chipotle, der specialiserer sig i mexicansk mad, har ligefrem advaret mod, at kæden kan blive nødt til at stoppe med at servere guacamole, hvis temperaturstigninger fortsætter sin himmelflugt. Denne ænding til et varmere klima vil nemlig på sigt sandsynligvis resultere i et drastisk fald i avocadoproduktionen.

Æbler, ris, vin og kartofler

Ris er hovedbestanddelen af kosten i næsten halvdelen af verden. Risproduktion er meget vandkrævende. Derfor er denne afgrøde også truet af faldet i vandressourcer i store dele af verdenen. Landbrugsministeriet i USA forudså allerede i 2005, at risproduktionen globalt kunne falde med mere end 50 procent i løbet af dette århundrede, hvis klimaet ændrede sig til det værre, og her er adgangen til vand den allervigtigste faktor..

Laks, chokolade og kartofler
Mad

Laks, chokolade og kartofler

Læs mere om klimaforandringernes indvirkning på fødevareproduktionen på ecowatch.com. Her kan du også finde links til forskningsrapporter og anden dokumentation.

ecowatch.com

Mest læste artikler