Æblekage

Her er en opskrift på en ganske fabelagtig æblekage. Du skal bruge:8 store syrlige æbler 125 g hvedemel 125 g brun farin 2 spsk. citronsaft 1 spsk. kanel 175 g smør Tilbehør: flødeskum, creme-fraiche eller vaniljeis. Fremgangsmåde:Æblerne skylles, kernehuset fjernes, og æblerne skæres i både. Lægges med det vand, der hænger ved i, et mellemstort...

Her er en opskrift på en ganske fabelagtig æblekage.

Du skal bruge:
8 store syrlige æbler
125 g hvedemel
125 g brun farin
2 spsk. citronsaft
1 spsk. kanel
175 g smør

Tilbehør: flødeskum, creme-fraiche eller vaniljeis.

Fremgangsmåde:
Æblerne skylles, kernehuset fjernes, og æblerne skæres i både. Lægges med det vand, der hænger ved i, et mellemstort ovnfast fad. Citronsaft hældes over æblerne.

Mel, farin og kanel blandes, og smørret hakkes i, til det er en smågrynet masse (foodprocessoren kan bruges, red.). Massen hældes over æblerne og trykkes lidt fast. Bages midt i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 30 min., eller til overfladen er en tyk brun skorpe. Serveres lun med flødeskum eller cremefraiche.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler