Æblesæson: Lav din egen æblesnaps

Haven bugner at sprøde spiseklare æbler, og du kender sikkert oplevelsen af at have mere end maven kan rumme. Med denne opskrift kan du bruge de overskydende æbler til at lave lidt godt til ganen også.
To glas æblesnaps

Foto: Getty Images

Æbler kan være svære at opbevare, da de let bliver stødt og dårlige, så har du æbler i overskud, er her en smagfuld, simpel opskrift på æblesnaps, som du selv kan lave hjemme i køkkenet.

Du skal bruge:

  • 4-6 æbler (afhængig af størrelse)
  • En flaske vodka eller snaps (70cl) 
  • Et stort henkogningsglas
  • Smagsgiver efter eget valg: kanel, anis, tranebær, valnødder, rosiner eller slåen.

Sådan gør du:

  1. Vask æblerne grundigt, og fjern kernehuset. 
  2. Skær æblerne i både, og læg dem i et nyvasket og skoldet henkogningsglas.
  3. Overhæld med vodka, og tilføj dine udvalgte smagsgivere. Du kan selv bestemme, hvor kraftige dine smagsgivere skal fremstå, så prøv dig frem. 
  4. Sørg for at lukke glasset stramt med et tætsluttende låg. 
  5. Herefter skal du stille din nylavede æblesnaps et mørkt sted ved stuetemperatur og ryste det en gang om dagen. 
  6. Snapsen skal trække minimum en uge, men bliver kun bedre af at lagre længere tid. 
  7. Når snapsen har færdigtrukket, kan du sigte den gennem finmasket stof og hælde tilbage på en skoldet flaske.

Nu er snapsen klar, og du kan varme dig og dine gæster på de kolde, mørke efterårsdage.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler