Agurker, som aldrig slår fejl

(ca. 5 liter) Ca. 4 kg grønne agurker. Saltlage: 4 liter vand, 1/2 kg groft salt, 2 dl eddike, 4 tsk Atamonpulver eller 8 tsk flydende Atamon. Eddikelage: 3 liter eddike, 2 kg sukker, 1/2 kg små skoldede og pillede løg, 2 dildskærme, 1 brev Melatin syltekrydderier, 6 tsk flydende Atamon. Agurkerne børstes rene, snittes...
Twitter Print

(ca. 5 liter)
Ca. 4 kg grønne agurker.

Saltlage: 4 liter vand, 1/2 kg groft salt, 2 dl eddike, 4 tsk Atamonpulver eller 8 tsk flydende Atamon.

Eddikelage: 3 liter eddike, 2 kg sukker, 1/2 kg små skoldede og pillede løg, 2 dildskærme, 1 brev Melatin syltekrydderier, 6 tsk flydende Atamon.

Agurkerne børstes rene, snittes i begge ender og dækkes med koldt vand. Salt, eddike og Atamon blandes i. Et let pres lægges på. Krukken dækkes til og stilles koldt i 3 dage. Rør af og til deri. Saltlagen hældes fra. Agurkerne dækkes med kogende vand og udvandes i 2 timer. Vandet hældes fra.

Eddiken bringes i kog med halvdelen af sukkeret og hældes kogende over agurkerne. Et let pres lægges på. Krukken dækkes til med et klæde og opbevares koldt i 2 – 3 dage. Lagen hældes fra og bringes i kog. Resten af sukkeret tilsættes sammen med løg, dildskærme og kogeposen med syltekrydderier. Koges i ca. 10 min. Atamon røres i. Lagen hældes straks over agurkerne.

Krydderiposen skal ligge øverst, så den kan fjernes, når smagen er tilpas, ca. 1 måned efter syltningen. Der lægges et pres på og krukken dækkes igen med et klæde. Krukken lukkes til dagen efter.

Twitter Print

Mest læste artikler