Vaniljeis med snaps
Det lyder måske vildt, når du ser det første gang. Men tænk over det: Er der to ting, der egner sig bedre til at komme på frys end netop is og snaps?
Nej, vel?
Aromaen fra begge dele folder sig bedst ud, når de serveres afkøles. Det har de luret hos Aalborg Akvavit og fundet ud af, at navnlig den vidtberømte Rød Aalborg er skabt til at ende sin dage i isdesserten.
– Akvavittens fine kommennoter tilfører isen en krydret dimension og en lettere vaniljesmag. Alkoholen har en positiv effekt på isens krystaldannelse, og du opnår en bedre tekstur uden omrøring under frysning, fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender hos Aalborg Akvavit.
Brug snapsresterne fra julefrokosten
I juletiden er opskriften særlig praktisk, for når juledagene og julefrokosterne er veloverståede, er der jo næsten altid lidt rester tilbage i årets akvavitflasker. Med denne isdessert kan du undgå, at flaskerne samler støv. Så i stedet for at hælde resten af snapsen i håret, så hæld den i isen.
Opskrift på Rød Aalborg-is
Dessert til 4 personer
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4-5 spsk. flormelis eller hvidt sukker
- ½ stang vanilje
- ½ liter piskefløde
- 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen, afslut med at tilsætte 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit under omrøring.
Hæld cremen i en kageform. Dæk med tættilsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2-3 timer, og rør den med en ske af og til. Eller hæld massen i en ismaskine og lav den færdig der.