Hjemmelavede syltede asier
Har du små asieagurker i haven, så er det oplagt at lave en stor portion syltede asier, som du kan have glæde og gavn af hele næste år. Hvis du ikke selv have, så er er det bare om at kigge forbi et supermarked eller en grønthandler efter en god portion friske asieagurker. Og så: 1, 2, 3 – sylt!
Ingredienser til de syltede asier
(ca. 2 liter)
2 asier, ca. 1 3/4 kg, 2 store løg, 1 liter kogende vand.
Ingredienser til eddikelagen
1 liter eddike, 650 g farin eller sukker, 1/2 spsk Melatin syltekrydderier, 2 tsk flydende Atamon.
Sådan gør du
- Asierne vaskes, skrælles og flækkes. Kernerne skrabes ud. Løgene skoldes og pilles.
- Asier og løg dækkes med
kogende vand og står til vandet er koldt. Vandet sies fra.
- Asierne skæres i tynde strim ler, løgene i tynde ringe og lægges i Atamonskyllede glas.
- Eddike, sukker og krydderier koges i 5 min.
- Atamon tilsættes. Lagen hældes over asierne og dækkes med et viskestykke. Glassene lukkes til dagen efter.