Asparges med rejer og urter

1-2 bdt. grønne asparges 300 g rejer
(gerne fjordrejer)
1 skalotteløg
1 dl tør hvidvin eller vermouth
2 dl fiskebouillon
1 dl piskefløde
1 bdt. frisk kørvel eller dild
salt, peber
1 dl mælk
(gerne fjordrejer)
1 skalotteløg
1 dl tør hvidvin eller vermouth
2 dl fiskebouillon
1 dl piskefløde
1 bdt. frisk kørvel eller dild
salt, peber
1 dl mælk
Sådan gør du:
Skær den nederste lidt træede del af aspargesene fra. Kom de træede ender i en gryde med hakket skalotteløg og hvidvin. Bring det i kog og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt fiskebouillon og kog ind til det halve. Si løg og asparges fra.
Hæld fløde i og bring saucen i kog. Pisk den op med en stavblender sammen med krydderurter. Varm mælken op og pisk den skummende.
Hæld mælkeskummet i saucen, så det lægger sig på toppen.
Damp aspargesene 2 min. i letsaltet vand.
Fordel asparges og rejer på tallerknerne og hæld saucen ved.