Bag et lækkert brød med spelt

Speltmel indeholder mindre gluten end traditionel hvede. Spelt har en sød smag, og det færdige brød har en gylden farve.

Twitter Print

Ingredienser (1 stort brød):

15 g gær
1⁄2 liter lunkent vand
1⁄4 liter kærnemælk
1 spsk. salt
ca. 1 kg sigtet speltmel

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand, kærnemælk og salt. Rør speltmel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dejen skal være blød og smidig. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med plastfilm. Sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Slå dejen ned, ælt den let igennem og form den til et aflangt brød. Sno dejen og læg den på en bageplade. Lad brødet hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke ca. 1 time. Bag det 15 min. ved 225°, sænk så temperaturen til 175°, og bag det endnu 20 min.

Tips

Erstat evt. lidt af det sigtede speltmel med groft speltmel, hvis du gerne vil have et lidt grovere brød.

Twitter Print

Mest læste artikler