Bag selv kammerjunkere med et personligt twist
Kammerjunkere er den mest ærkedanske specialitet, der findes. Den er i familie med tvebakken, men ellers er den helt sin egen. Det er altid et sikkert hit på sommerbordet – og de fleste andre måneder med.
Der findes mange gode bud på kammerjunkere på butikkernes hylder. De fleste har dog sikkert prøve at komme hjem med nogle, der har enten har smagt kunstigt eller bare har manglet karakter. Den slags oplevelser kan du gardere dig imod med denne opskrift. Det er nemlig ganske enkelt at bage kammerjunkerne selv – og så kan man tilmed give dem sine egne smagsvarianter.
Prøv eksempelvis at bage kammerjunkerne enten med et strejf af vanilje eller citron – det giver dem lige et ekstra pift, som går rigtig godt i spænd med koldskålen.
Her får du en nem og lækker opskrift på kammerjunkere.
Antal: ca. 75 stk
Ingredienser i kammerjunkerne
Antal: ca. 75 stk
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje eller revet skal fra en økologisk citron
- 35 g sukker
- 75 g smør eller margarine
- 1 æg
- 1/2 dl mælk – vælg variant alt efter, hvor meget fedt, du ønsker i kammerjunkerne
Sådan gør du
Mel og bagepulver blandes. Tilsæt sukker og vanille/citronskal. Smør eller margarine smuldres i, mens det er koldt. Æg og mælk tilsættes. Ælt dejen til den er ensartet og rul den ud på bordet i en pølse og skær den i 75 små stykker, som du ruller til små kugler.
Læg kuglerne på en smurt plade og sæt den ind i en forvarmet ovn. Bag dem i ca. 6 minutter på 200 grader. Efterfølgende skal de afkøles, halveres. Herefter skal de igen i ovnen og tørres i ca. 20 minutter i eftervarmen.
Inden de færdige kammerjunkere pakkes i pose eller kagedåse, skal de være helt afkølede.
Anbefalingerne til serveringen tager vi lige med, selvom enhver dansker over 2 et halvt år kender dem: Strø de hele eller fingerknuste kammerjunkere ud over den friske koldskål.