Bedst eller billigst: Guide til måltidskasser til 1 person eller hele familien

Efter en lang arbejdsdag kan det være svært at finde gejsten til at hoppe i supermarkedet og kurven kan synes uinspirerende. Det er ofte de samme retter der florerer i hovedet og du mangler inspiration. Om du er ene om denne frustration eller deler den med din familie, så kan i heldigvis alle få hjælp til en sund og varieret kost i hverdagen - nemlig gennem måltidskasser. 

Efter en lang arbejdsdag kan det være svært at finde gejsten til at hoppe i supermarkedet og kurven kan synes uinspirerende. Det er ofte de samme retter der florerer i hovedet og du mangler inspiration. Om du er ene om denne frustration eller deler den med din familie, så kan i heldigvis alle få hjælp til en sund og varieret kost i hverdagen – nemlig gennem måltidskasser. 

 

Der er et hav af muligheder når du skal vælge din måltidskasse. Her kan du både få billige, økologiske, sunde og ikke mindst hurtige færdiglavede retter! Og her er det vigtigt, at du vælger en der passer til netop dig og din familie. Her kan pris og indhold være afgørende, men det kan samtidig være en jungle at finde ud af, hvilken kasse man skal vælge. Men bare rolig, vi har gjort det enkelt for dig! Kig med her hvor vi oplister de bedste måltidskasser, råvarer og priser på de forskellige tilbud. 

 

Herunder kan du læse om alle de bedste måltidskasser på det danske marked. Kasserne er listet i tilfældig rækkefølge. 

 

  1. Retnemt (2 – 6 personer)

  2. Hello Fresh (2 – 4 personer)

1. Retnemt måltidskasse

Retnemt er måltidskassen hvor du fra uge til uge bestemmer hvad du har lyst til samt hvor meget du har lyst til. Her kan du altså bestemme hvor familievenligt det skal være, hvor hurtigt det skal være samt hvor økologisk og eller sundt det skal være. Med mere end 800 forsdkellige opskrifter at vælge imellem kan du nemt få lov til at præge din egen måltidskasse så den passer til dig og din familie. 

Mad på 30 minutter

Levering i hele landet undtagen ikke-brofaste øer. Levering til døren er gratis når du køber for over 650 kr. – ellers koster det 45 kr.

Antal personer: 2-6 

Antal dage: 1-5 dage enten hver uge eller hveranden 

Pris: fra 49 kr pr. portion 

Se Retnemts måltidskasser her: https://www.retnemt.dk

2. Hello Fresh måltidskasse

Amerikas mest populære måltidskasse er nu tilgængelig i Danmark! Hello Fresh måltidskasser hjælper dig med at spare tid penge og besvær. På blot 15 minutter kan du have aftensmaden klar og du slipper dermed for alt besværet ved at madlavningen tager tid og ikke mindst koster penge. Hello fresh tilbyder retter til 43,50 kr pr. Portion, hvor du kan vælge mellem klassisk, hurtigt, familievenligt eller vegetarisk.  

Mad på 15-30 minutter

Levering i hele landet undtagen ikke-brofaste øer. Levering koster 29 kr. 

Antal personer: 2-4

Antal dage: 3-5

Pris: fra 43 kr pr. portion

Se Hello Fresh’s måltidskasser her: https://www.hellofresh.dk

3. Aarstiderne måltidskasse

En pagt mellem bonden og kunden resulterede i en grøntsagskasse tilbage i 1997. Men da grøntsagskasserne ikke altid blev afhentet som aftalt, måtte Aarstiderne selv komme til kunden – og dette resulterede i dette var startskuddet til de måltidskasser vi kender fra Aarstiderne. De mest populære  økologiske måltidskasser er kvikkassen, vegetarkassen, børnefamilie kassen og livretter. Herudover tilbyder de også en godmorgenkasse til den morgenfriske eller en 10 minutters kasse når det skal gå stærkt i hverdagene. De tomme måltidskasser bliver hentet igen når næste kasse leveres, således foregår leveringen på bæredygtig vis uden brug af flytransport . 

Mad på 1-45 minutter

Levering er gratis hvis du køber for over 170 ellers koster det 30 kr. 

Antal personer: 1-5

Antal dage: 3-5 dage

Pris: fra 43 kr pr portion 

Se Aarstidernes måltidskasser her: https://www.aarstiderne.com

4. Det Danske Madhus måltidskasse

Det danske madhus er den perfekte løsning, hvis familien ikke kan blive enige om dagens menu. Her kan den enkelte vælge sin egen livret, og dermed sikre madroen. Hver uge bliver 36 nye retter  lagt op hvor familiens medlemmer hver især kan trykke sig ind på netop deres favorit. Menuen består hovedsageligt af velkendte danske retter og er derfor meget lige til. Dog tilbydes også veganske og vegetariske menuer så hele familien kan være med. Her skal maden blot varmes og anrettes og er dermed klar på kun 5 minutter – det er da lige til at overskue!

Levering er gratis, men der betales et engangs opstarts gebyr på 45 kr for emballage

Antal personer: da der bestilles pr. kuvert  kan der bestilles til det ønskede antal personer. 

Antal dage: 1 dag og op efter 

Pris: fra 59 pr. portion

Se Det Danske Madhus måltidskasser her: https://www.detdanskemadhus.dk

5. Nemlig måltidskasse

Foruden at levere dagligvarer til din dør, leverer Nemlig også komplette retter i form af måltidskasser. Her kan du vælge mellem 6 forskellige måltidskasser, hvoraf 3 af dem er økologiske. Har du eksempelvis fulgt med i masterchef, kan du vælge en måltidskasse der udelukkende tager udgangspunkt i retter herfra. Eller skal det gå lidt stærkere kan du hoppe på den hurtige måltidskasse der serverer nemme og enkle hverdagsretter. 

Mad på 30 minutter og opefter

Leveringspris afhænger af postnummer og tidspunkt på dagen

Antal personer: 2-5

Antal dage: 2-4 

Pris: fra 50 kr pr. Kuvert 

Se Nemligs måltidskasser her: www.nemlig.com/måltidskasser

6. My Diet Pal måltidskasse

Jagter du det sunde valg så er du kommet til det helt rigtige sted. My Diet Pal vil sikre sig, at du får lige netop det nærringsindhold DU behøver. Her kan du få leveret både frokost og aftensmad lige til døren og vælge om dit måltid skal indeholde 400-500 kalorier eller 600-700. Måltidet er klar med det samme og behøver ingen tilberedning. Du kan løbende få kostvejledning således et eventuelt vægttab kan blive fulgt op på og madplanen kan blive justeret – smart! 

Maden er klar med det samme

Levering i hele landet undtagen ikke-brofaste øer. Levering koster 65 kr. 

Antal personer: 1 person og op efter

Antal dage: 3, 5 eller 7 dage

Pris: fra 66 kr. Pr. portion

Se My Diet Pals måltidskasser her: https://mydietpal.dk

 

7. Sundtakeaway måltidskasse

Det kan være svært at holde den sunde linje, når man i en presset hverdag er i et kapløb med tiden. Det laver sund take away om på! Sund takeaway leverer sund færdiglavet mad lige til døren. Om du vil prøve vægttabskassen, bootcamp kassen eller familie kassen, så stiller sundtakeaway klar! Her får du både mulighed for komplette madplaner samt juicekure og træningsplaner. 

Mad på 2 -30 minutter

Gratis levering i hele Danmark 

Antal personer: 2-5 

Antal dage: 3-5 

Pris: fra 39 kr pr portion

Se Sundtakeaways måltidskasser her:

https://www.sundtakeaway.dk/shop/frontpage.html

8. Simple Feast måltidskasse

Klimarapporterne gjorde stort indtryk på holdet bag Simple Feast og efter nogle beregninger stod det klart at de kunne mindske deres klimaaftryk med hele 60-80% kun ved at servere plantebaseret mad. Den 1. november 2018 sagde de derfor farvel til kødet og hej til det plantebaserede og økologiske. Simple Feast serverer enten vegetarisk eller vegansk aftensmad der er klar på kun 15 minutter. Simple feast serverer to måltidskasser: family feast der ugentligt består af 3 grønne måltider til store og små og så season fest der tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. Her er omdrejningspunktet bæredygtighed hvorfor menuen udelukkende er plantebaseret og  bliver serveret i bæredygtig emballage.

Mad på 15 minutter

Levering i hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer. 

Antal personer: 2-3 personer eller 4-5 personer 

Antal dage: 3 dage i ugen 

Pris: 63 kr. pr portion

Se Simple Feast’s måltidskasser her: www.simplefeast.com

9. Skagenfood måltidskasse

Her finder du hele 17 forskellige måltidskasser. Skagenfood brænder for friskfanget fisk og fisk er derfor et gennemgående tema i de forskellige måltidskasser. Her er ikke langt fra havet til dit bord, da skagenfood selv sørger for bæredygtig fangst af din fisk. Dog kan du også være med hvis du ikke ønsker fisk, men blot en sund og nem aftensmad i hverdagen. Skagenfood tilbyder nemlig også børnevenlige måltidskasser samt en grøn glutenfri måltidskasse. 

Mad på 10-45 minutter 

Levering i hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer. Levering er gratis hvis du er OHØJ kunde, ellers koster det 45 kr. 

Antal personer: 1-5

Antal dage: 3-4

Pris: fra 43 pr. portion

Se Skagen Foods måltidskasser her: https://skagenfood.dk

10. Kokkens hverdagsmad måltidskasse

Der er noget specielt over smagen af hjemmelavet mad, men tiden kan spænde ben for madlavningen. Dog sørger kokkens hverdagsmad for, at du netop får smagen af hverdagsmad bragt hjem, helt uden du selv skal bruge timer i køkkenet. Kokkens hverdagsmad egner sig med sine to simple måltidskasser godt til den store familie idet konceptet er simpelt og menuen favner bredt med. Jo flere i er, desto billigere bliver kurvetprisen også. Leveringen er gratis så her sparer i både tid og penge og dermed mere tid til familiehygge. 

Mad på 20 minutter

Levering i hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer. Levering er gratis hvis du vælger en abonnementsaftale. 

Antal personer: 1-5

Antal dage: 3-4

Pris: fra 42 kr. pr. portion

Se Kokkens Hverdagsmads måltidskasser her: www.kokkenshverdagsmad.dk

11. dailyNam måltidskasse

Er du til asiatisk mad så er den måltidskasse lige noget for dig. dailyNam serverer mad fra det asiatiske køkken hvor du herudfra har valget mellem tre forskellige måltidskasser: Hverdagskassen og vegetarkassen der beriger dig med farverige hverdagsretter 3 dage om ugen og Dim Sum kassen der modsat de andre to forkæler dig i weekenden.

Mad på 15-20 minutter 

Gratis levering i hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer. 

Antal personer 1-6 

Antal dage: 3 

Pris: fra 52 kr pr. portion 

Se dailyNams målitdskasser her: www.dailynam.dk

12. Halkær Ådal måltidskasse

Ønsker du det simplet og enkelt, så er Halkær Ådal en god mulighed. Her udbydes 5 forskellige måltidskasser hvor det eneste du selv skal gøre er at varme maden. Alle måltidskasserne består af færdiglavede fryseretter der nemt varmes op. Alle retter er lavet fra bunden med økologiske råvarer. Af måltidskasserne tilbydes bl.a. en pensionistkasse med tyggevenlige og letfordøjelige retter, der ligesom de resterende kasser bliver leveret lige til døren og blot skal varmes op. 

Mad på 25-35 min

Levering i hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer. Levering er gratis ved køb over 1000 kr ellers koster det 39. kr. 

Antal personer: 1-4

Antal dage: 3-7 

Pris: fra 77 kr pr. portion

Se Halkær Ådals måltidskasser her: www.halkaeraadal.dk

13. Måltidsboxen måltidskasse

Her er ingen opskrifter, men færdige måltider der er klar til at blive varmet. Måltidsboxen er for dig der gerne vil spise sundt og varieret i hverdagene og tilbyder dig 4 forskellige sunde måltidskasser: hverdagsboxen, veganerboxen, flexiboxen og slankeboxen. Har du overvejet at prøve en vegansk diæt af, men kender ikke til det veganske køkken og dets muligheder. Så har du her en unik mulighed for at opdage nye smage helt uden animalske fødevare. På den måde behøver du blot at nyde maden uden at tænke på tiden og kreativiteten – den er der sørget for! 

Mad på 10-30 minutter 

Gratis levering i hele Danmark 

Antal personer: 1-5 

Antal dage: 3-4

Pris: fra 50 kr. Pr portion

Se Måltidsboxens måltidskasser her: www.maaltidsboxen.dk

 

14. Gaia Madservice måltidskasse

Kalder alle planteelskere! Gaia madservice leverer plantebaserede måltidskasser der er klar på blot 5 minutter. Her bygger du din egen måltidskasse baseret på plantebaserede alternativer til klassiske danske retter – både til frokost og aften. Her finder du for eksempel “øf-fri-salat”, “ække-salat” og “svampe-shawarma” – mums! Foruden dise kreativer alternativer fungerer Gaia madservice på bæredygyg vis ved at angive råvarernes CO2 udledning – på den måde kan du selv være med til, at minimere klimabelastningen gennem din kost. 

Mad på 5 minutter

Levering i hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer. Gratis levering ved køb for over 599 kr. 

Antal personer: Hver ret købes enkeltvis, hvorfor du selv bestemmer antallet

Antal dage: Hver ret købes enkeltvis, hvorfor du selv bestemmer antallet

Pris: fra 49 kr pr. portion

Se Gaia Madservice måltidskasser her: www.gaiamadservice.dk

15. Den grønne asparges måltidskasse

Er du træt af indkøb men ønsker alligevel at sætte dit præg på madlavningen, så er Den grønne asparges måske noget for dig. Her får du nemlig alt du skal bruge til at lave lækker hverdagsmad – leveret lige til døren. Her får du mulighed for at lave mad fra bunden med familien uden indkøb og uden at gå på kompromis med råvarerne. Du kan eksempelvis dykke ned i inspirationskassen hvor retter fra hele verden bliver en del af din hverdag eller familiekassen der tager hensyn til den hurtigere tilberedning.

Mad på 30-60 minutter

Gratis levering i hele landet

Antal personer: 1-6

Antal dage: 3-4

Pris: fra 32 kr. Pr. portion  

Se Den Grønne Asparges måltidskasser her: www.dengrønneasparges.dk

16. Bonzo måltidskasse – billigste valg

Du kender måske ikke til tante Bonzo, men hun skulle lave de bedste henkogte retter baseret på grøntsager fra sin egen kolonihave. De veganske og klassiske simreretter er skabt af kvalitetsråvarer uden brug af e-numre, tilsætningsstoffer og anden konservering. De henkogte retter serveres i glas der sikrer lang holdbarhed, kvalitet og traditionel smag helt uden tilsætningsstoffer. På den måde er dit næste sunde måltid kun et glas væk! Prøv eksempelvis måltidskassen “Når klimaet tæller”, og smag den lige når du har lyst – den kan nemlig holde sig i et helt år!

Mad på 10 minutter 

Gratis levering i hele landet ved køb for over 299 kr. 

Antal personer: Ubegrænset 

Antal dage: Glassene kan holde op til 30 måneder!

Pris: fra under 20 kr. Pr. person afhængig af hvor mange som deler

Se Bonzo’s måltidskasser her: www.bonzo.dk 

 

17. Marley Spoon måltidskasse

Hos Marley Spoon er det meget simpelt: vælg om i er 2 eller 4 personer og om du vil have leveret mad 2-5 dage om ugen og så er du faktisk i gang! Du kan hver uge vælge mellem 30 nye opskrifter. Her får alle større byer leveret alle de nødvendige ingredienser til døren kvit og frit. Og ønsker du ikke at bestille mad en uge, så kan du nemt springe ugen over uden at lukke dit abonnement. 

Mad på 10 minutter.

Gratis levering til de fleste større byer.

Antal personer: 2-4

Antal dage: 2-5, alt efter om du er 2 eller 4 personer 

Pris: fra 50 kr. pr. portion

Se Marley Spoons måltidskasser her: https://marleyspoon.dk

Mest læste artikler