Begår du også denne fejl, når du steger bacon?

Få overraskende tips til, hvordan du steger bacon perfekt og sprødt – på panden og i ovnen. Og læs om den fejl, de fleste begår uden at vide det.  

Alle elsker stegt bacon, men de færreste kender tricket

De fleste elsker stegt bacon til æggene om morgenen, i sandwichen til frokost, i salaten til aftensmaden osv. For nogle er det ligefrem en sport at finde nye måder – og nye undskyldninger for – at spise bacon.

Men hvordan steger man den sprødeste bacon?

Det er faktisk lidt som at koge et æg – ikke helt så enkelt, som man tror. Og mange falder i den samme fælde, som vi vil afsløre herunder:

Sådan steger du sprød bacon i pande

Mange foretrækker at stege bacon i en pande, og det kan sagtens lykkes, men der er én vigtig regel, som skal overholdes:
Bacon-stykkerne må ikke være kolde, når de placeres på den varme pande. Det får fedtet til at brænde.

Du skal følge denne anvisning:

  • Lad baconstykkerne ligge på køkkenbordet et par minutter, inden du går i gang. De må ikke tages direkte fra køleskabet, for så er fedtet for hårdt og vil hurtigt brænde.
  • Brug en stor, flad pande, og placér baconstykkerne, så de ikke overlapper. Det er ikke nok at stege et par stykker ad gangen – det giver ikke nok fedt.
  • Læg baconstykkerne på en pande med stuetemperatur, og lad panden varme gradvist op på middelvarme.
  • Vend ikke bacon’en for ofte. Faktisk kan du nøjes med at vende en gang – fx efter ti minutter, hvis du anvender middelvarme. Men alle komfurer er forskellige, og du skal holde øje med panden.

Sådan får du perfekt bacon i ovnen:

Mange restauranter bager baconstykkerne i ovnen.

På billedet herover kan du se en genial måde at gøre det på, så du får bølgende bacon: Du skal bare bruge stanniol til at forme, og du bager baconstykkerne et kvarters tid ved 200 grader.

Kilde: Lifehack

Det er også en rigtig god idé at anvende ovnristen.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler