Bobotie – sydafrikansk ret

Ingredienser:6 pers. 2 mellemstore løg 2 faste store madæbler 75 g rosiner (kan erstattes med friske druer 3-4 gange mængden, red.) 50 g smør eller olie (evt. mindre, red.) ca. 2 spsk. karry 800 g hakket lammekød 2 dl bouillon 1-2 spsk. citronsaft 3-4 spsk. sød mangochutney 75 g smuttede mandler Fyld: 2 skiver franskbrød,...
Ingredienser:

6 pers.
  • 2 mellemstore løg
  • 2 faste store madæbler
  • 75 g rosiner
    (kan erstattes med friske druer 3-4 gange mængden, red.)
  • 50 g smør eller olie
    (evt. mindre, red.)
  • ca. 2 spsk. karry
  • 800 g hakket lammekød
  • 2 dl bouillon
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 3-4 spsk. sød mangochutney
  • 75 g smuttede mandler
Fyld:
  • 2 skiver franskbrød, fri for skorper (udblødt i mælk, red.)
  • 3 dl mælk eller fløde
  • 3 æg
  • persille

Hak løgene, og svits dem. Tilsæt æbler i tern, og svits i kort tid. Tilsæt rosiner og karry, og sluk efter 2 min. Brun lammekødet, tilsæt bouillon, og kog i 10-15 min. Hak mandlerne, og bland dem i med mangochutney, citronsaft, salt og peber.

Fyld:
Pisk æg og mælk. Tilsæt det udblødte franskbrød. I et smurt fad lægges skiftevis kød og æggeblanding som i lasagne. Sidste lag skal være æggeblanding.
Pynt med hele mandler.
Bages nederst i en 200° varm ovn i ca. 45 min. Drys med persille.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler