Boller i karry med æblesalat

Nem og hurtig aftensmad, her boller i karry med tilbehør af ris og æblesalat.

Denne ret er beregnet som hovedret til 4 personer.

Tilberedningstid: 45 min.

Det skal du bruge

Kødboller – 16 stk

  • 300 g hakket svine- og kalvekød 3-7 % fedt
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter Karolines Køkken ® Karrysauce
  • Æblesalat
  • 2 røde æbler i skiver (ca. 225 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g fintsnittet romainesalat
  • 100 g slikærter i lange tynde strimler
  • 1 fintsnittet rødløg (ca. 75 g)

Tilbehør

  • Kog 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Bring karrysaucen i kog i en tykbundet gryde. Form imens farsen med en spiseske til ca. 16 kødboller. Kog dem ved svag varme og under låg i saucen i ca. 10 min.

Æblesalat

Vend æbler med limesaft, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser. Server æblesalaten til boller i karry og de nykogte ris.

Tip

I stedet for slikærter kan du bruge extra fine ærter.

Find mange flere lækre opskrifter på Arla.dk.

Mest læste artikler