Denne ret er beregnet som hovedret til 4 personer.
Tilberedningstid: 45 min.
Det skal du bruge
Kødboller – 16 stk
- 300 g hakket svine- og kalvekød 3-7 % fedt
- 1 tsk groft salt
- 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
- 1 lille finthakket fed hvidløg
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 3 spsk hvedemel
- ½ liter Karolines Køkken ® Karrysauce
- Æblesalat
- 2 røde æbler i skiver (ca. 225 g)
- 1 spsk friskpresset limesaft
- 200 g fintsnittet romainesalat
- 100 g slikærter i lange tynde strimler
- 1 fintsnittet rødløg (ca. 75 g)
Tilbehør
- Kog 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)
Sådan gør du
Kødboller
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
Bring karrysaucen i kog i en tykbundet gryde. Form imens farsen med en spiseske til ca. 16 kødboller. Kog dem ved svag varme og under låg i saucen i ca. 10 min.
Æblesalat
Vend æbler med limesaft, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser. Server æblesalaten til boller i karry og de nykogte ris.
Tip
I stedet for slikærter kan du bruge extra fine ærter.
Find mange flere lækre opskrifter på Arla.dk.