Braiseret oksekød

Mad med masser af smag, der også passer sig selv på komfuret. Så bli’r det ikke bedre.

Foto: Marianne BjerreIngredienser:

¾ kg oksekød i tern

20 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

1 spsk. tomatpuré

½ fl. rødvin

½ l kalvebouillon

½ tsk. peberkorn

1-2 kviste timian

bredbladet persille

¼ kg svampe (fx kantareller, shiitake, mark- champignon eller østershatte)

smør til stegning

1 kg kartofler

salt, peber

1 spsk. smør

 

Sådan gør du:

Brun kødet i en stor gryde, tilsæt skalotteløg samt groft­hakket hvidløg og brun i 2 min.Kom tomatpuré ved, rist et kort øjeblik og hæld rødvin over. Kog kraftigt et par minutter, tilsæt bouillon, kog op og skum af.

Kom peberkorn, timian og persille ved og lad det simre i ca. 90 min., til kødet er mørt (stegetiden afhænger af kødets mørhed). Fjern timian og persille, skum fedtet fra, jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med salt og peber.

Rist svampene i smør, og kom dem i gryden. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vandet fra. Mos kartoflerne, og smag til med salt, peber og smør. Drys evt. gryderetten med lidt timian og server.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler