
Vitaminbomber
Det er ikke meget, der skal til, så har du en lækker energibombe til de varme dage i haven. Hæld 1 dl appelsinsaft, 100 g brombær, 1 banan og 1 dl sojamælk eller danskvand i blenderen, blend og så er brombærsmoothien klar. Stort set alle frugter og bær kan bruges. Smag dig frem og tilsæt lidt sukker, hvis fx ribs eller stikkelsbær gør drikken for syrlig.
Det er ikke meget, der skal til, så har du en lækker energibombe til de varme dage i haven. Hæld 1 dl appelsinsaft, 100 g brombær, 1 banan og 1 dl sojamælk eller danskvand i blenderen, blend og så er brombærsmoothien klar. Stort set alle frugter og bær kan bruges. Smag dig frem og tilsæt lidt sukker, hvis fx ribs eller stikkelsbær gør drikken for syrlig.
Jordbærbrød
Det skal du bruge:
50 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
100 g friske jordbær
2 dl jordbæryoghurt
2 dl grahamsmel
4-6 dl hvedemel
Sådan gør du:
Gær, vand, salt og sukker røres til gæren er opløst. Hak de friske bær let og bland dem i dejen sammen med yoghurten.
Tilsæt de to typer mel. Dejen æltes og sættes til hævning i 45 min. Form dejen til små brød eller boller.
Lad dem efterhæve på en bageplade i 15 minutter. Bag jordbærbrødene ved 200° i 25 minutter.
Opskriften er fra “Min lille frugthave” af Christine Rysgaard, Forlaget Olivia.
Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær