Brownie: Vidunderlig opskrift på en smagfuld chokoladedrøm

Få opskriften på den perfekte brownie her.

Twitter Print

Hvad gør en brownie til en brownie?

Chokoladebrownien er en klassisk kage, som både kan gå til kaffen og som dessert med en god is. Kendetegnende for en brownie er, at den er mere bastant i smag og fylde end klassiske chokoladekager, da der er mere chokolade og/eller kakao i en brownie. Desuden er det ikke meningen, at en brownie skal være hævet og luftig. En brownie skal derimod være kompakt. Af denne grund er størrelsen på browniestykkerne også mindre. 

Prøv denne skønne, børnevenlige opskrift på frikadeller.

Hvordan smager den perfekte brownie?

Brownies bages i mange forskellige varianter med alt fra nødder og bær til appelsin og andre citrusfrugter. Men kendetegnende ved en rigtig god brownie er konsistensen – og selvfølgelig smagen. Den perfekte brownie er nemlig langt fra tør, og så smager den af rigtig chokolade – ikke bare kakaopulver.

Opskrift på lækker chokoladebrownie

I denne opskrift får du en klassisk brownie med nødder og et twist af kanel og vanilje. Du kan bruge lige de nødder, du har liggende eller foretrækker – men gør dig selv en tjeneste og brug en god chokolade. 

Her får du opskriften på den perfekte chokoladebrownie, som består af ca. 20 stk.

Du skal bruge

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade 
  • (el. 100 g af mørk og lys)
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg (L)
  • 250 g sukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kanel
  • 100 g mørk chokolade (udover de 200 g)
  • 100 g nødder, fx valnødder, hasselnødder og pistacienødder

Få styr på hævemidlerne og bag det perfekte brød.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Hak de 200 g chokolade fint.
  3. Smelt smørret (må ikke boble) og smelt chokoladen i det varme smør.
  4. Pisk mel, æg, sukker, vaniljekorn, kanel og salt til en luftig konsistens.
  5. Vend forsigtigt ckokoladeblandingen i dejen.
  6. Hak de 100 g chokolade og nødderne groft, og vend i dejen.
  7. Kom dejen i en ( kvadratisk) form, (ca. 22 x 22 cm), for den med bagepapir.
  8. Bag kagen i ca. 25 min. ved 200°. 
  9. Afkøl kagen til den er lun, før du skærer den i kvadratiske stykker.
Twitter Print

Mest læste artikler