Bruger du fryseren som skraldespand?

Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Ny undersøgelse: Vi glemmer mad i bunden af fryseren

Halvdelen af os har mad i fryseren, som er mere end et år gammelt, og da vi ikke kan overskue andet, ender madvarerne ofte i skraldespanden. Især kød frister en tilværelse nederst i fryseren, og når vi afrimer den, smides det typisk ud.
En ny undersøgelse fra Epinion for Stop Spild af Mad og Søndagsavisen viser, at vi er elendige til at opbevare frysevarer. Vi mærker ikke poserne med oplysninger om dato og indhold, og når man står med en uidentificerbar isklump i hånden, er skraldespanden den nærmeste løsning.

Husk at sætte etiketter på som i gamle dage

Vi ved jo godt – efterhånden – at maden ikke holder evigt i fryseren. Rester fra en gryderet kan fx kun holde sig nogle måneder, og det samme gælder fisk. Vi er gode nok til at fryse ned, og intentionen er selvfølgelig at spise maden senere, men vi har for travlt og får ikke sat etiketter på fryseposerne.

Desuden holder vi ikke orden i fryseren, men fylder bare ovenpå, og derfor hober den ældste mad sig op i bunden. Det er logisk nok og meget menneskeligt, men dårligt for vores privatøkonomi og samfundsmæssigt et kæmpe problem. Danskerne smider jo tonsvis af ganske udmærket mad ud årligt.

Vi får det aldrig spist

I en pressemeddelse fra Stop Spild af Mad står: “Undersøgelsen afslører at 45% af danskerne har mad liggende i fryseren, der aldrig bliver brugt. Ifølge undersøgelsen er det ren og skær forglemmelse for fire ud af fem af os, når vi ikke får spist maden i vores fryser. Det er især kød og kødprodukter (48%), rester fra aftensmaden og lign. (47%), grøntsager (31%) og brød og bagværk (22%), vi glemmer at spise, og halvdelen af os har maden liggende i fryseren i over et år, inden den bliver smidt ud.” 

Læs også: Hvad kan fryses ned? | En lang liste over ting, der kan fryses

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler