Chokolade fondant – opskrift fra Claus Meyer

Chokolade fondant er populært sagt en chokoladekage med flydende midte. Når du sætter skeen i kagen, flyder det med lækkert chokolade. Prøv Claus Meyers opskrift, som han kalder "Næsten bagte chokoladekager". Den er fra bogen, der kort og godt hedder Chokolade.

Næsten bagte chokoladekager

Ingredienser til 4 personer

  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 90 g smør
  • 3 mellemstore æg
  • 120 g sukker
  • Kornene af 1/2 vaniljestang
  • 40 g hvedemel
  • 4 forme eller metalringe (ca. 8 cm i diameter)

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Stil skålen til side.

Smelt smørret i en lille gryde, fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Rør med gummidejskraber, indtil chokoladen er smeltet.

Pisk æg, sukker og vaniljekorn, indtil det er lyst og skummende. Tilsæt chokolade-/smørblandingen, og pisk den i æggemassen. Sigt hvedemelet, og vend det i.

Smør formene med smør eller for metalringene med smurt bagepapir, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel chokoladedejen i formene/ringene, og stil dem i fryseren i 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader ved varmluft.

Bag kagerne direkte fra fryseren i 8-10 minutter, så vil deres indre stadig være lækkert og flydende, når du tager dem ud af ovnen.

Nyd kagerne straks, og som de er, eller server dem med frugtkompot eller vaniljeis, vaniljecreme eller flødeskum.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler