Det skal du bruge
- 2 tsk smagsneutral gelatine pulver
- 1/2 dl kogende vand
- 2 spsk koldt vand
- 1 dl sukker
- 2 spsk mørk kakaopulver – tilsæt eventuelt mere for en kraftigere chokolade-smag
- 3,5 dl piskefløde
- 1 dl meget kold Bailey’s
- 1 tsk vaniliepulver eller korn fra en vaniliestang
Fremgangsmetoden
Fordel geletine-pulver i det kolde vand og lad det stå i cirka 1 minut. Tilsæt det kogende vand og lad det stå indtil gelatinen er komplet opløst. Stil det til afkøling.
Stil piskeris og skål i fryseren i 15 minutter, således at det er helt koldt. Det kan være en fordel med en elpisker da der skal piskes meget – det er naturligvis kun selve piskerisene man stiller på køl i det tilfælde.
Pisk sukker og kakao-pulver sammen i en skål. tilsæt piskefløden.
Pisk ved medium hastighed indtil den får lidt tekstur. Hæld af flere omgange Bailey’s, vanilie og gelatine-massen i mens der piskes godt. Fortsæt med at piske indtil det er godt balndet og massen tykner.
Fordel i glas og stil på køl i minimum en time inden servering.
Du kan se flere lækre opskrifter med Bailey’s her.