Chokoladetrøffeltoppe

Katrine Klinkens børnekogebøger er nu samlet i én bog, som både byder på klassiske retter, børnevenligt bagværk og opskrifter på slik. Bogen giver tilmed inspiration til børnefødselsdagen og har små børnesange sidst i bogen. Få en lækker opskrift på chokoladetrøffeltoppe, som børnene nemt kan være med til at lave.

Chokoladetrøffeltoppe
Ingredienser (ca. 30 stk.):
1 dl piskefløde
2 spsk sukker
200 g mørk eller lys chokolade
25 g smør
½ tsk fintrevet appelsinskal af usprøjtet appelsin eller ½ tsk stødt kanel
20 små folieforme

Pynt: evt. sølvdrys

Sådan gør du:
Varm piskefløde langsomt op i en gryde, indtil den er lige ved at koge. Rør helt tiden i gryden, så fløden ikke brænder på. Rør sukker i og hæld flødeblandingen i en skål.

Bræk stykker af chokoladen eller hak den, rør den i fløden og lad chokoladen smelte. Lad blandingen køle af, til den er lun og ca. 40 grader.

Rør små stykker smør i chokolademassen. Rør fintrevet appelsinskal eller kanel i. smag om chokoladetrøffelmassen smager krydret og sødt nok.

Kom chokoladetrøffelmassen i en sprøjtepose med en dejskraber. Vrid den øverste del af sprøjteposen med den ene hånd og hold med den anden hånd på spidsen af sprøjteposen. Tryk små toppe i formene. Drys evt. med sølvdrys. Lad trøffeltoppene størkne.

Omslag til Børnenes KøkkenOpskriften er fra Katrine Klikens bog Børnenes køkken fra Politikens Forlag. 488 sider, pris 199 kr.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler