Coq au vin

Hane eller kylling marineret i rødvin med masser af lækre grøntsager og krydderier.

4 personer:
1 bornholmerhane eller stor kylling
1 flaske rødvin
1 løg

2 fed hvidløg
12 peberkorn
2-3 timiankviste
2 laurbærblade
150 g bacon i tern
250 g rengjorte champignoner
200 g pillede perleløg
250 g snackgulerødder
majsstivelse til jævning
salt, peber, sukker
persille

Parter kyllingen og læg den i en marinade af rødvin, løg, hvidløg, peberkorn, timian og laurbær natten over i køleskab. Steg baconternene sprøde i en stegegryde og læg dem til side. Brun champignonerne og læg dem til side. Brun kyllingen, hæld marinaden over og kog 35 min. Tag kyllingen op, si skyen og kom den tilbage i gryden. Kom perleløg, gulerødder og champignoner ved, lad det simre 6-8 min. Jævn med majsstivelse. Kom kyllingen i saucen og kog op. Drys med bacon og persille.

Twitter Print

Mest læste artikler