Denne opskrift er beregnet som hovedret til 4 personer.
Det skal du bruge
-
600-800 g parterede vildsvinestykker med ben (meget gerne fra et helt ungt vildsvin)
-
1 spsk. salt
-
1⁄2 dl ligurisk olivenolie
-
1 løg
-
1 fed hvidløg
-
1 gulerod
-
1⁄4 tsk. peperoncino
-
5 kviste merian
-
2 kviste salvie
-
2 kviste rosmarin
-
2 kviste timian
-
2 kviste sar (santoreggia, også en krydderurt)
-
1 l rødvin
-
1⁄2 l vand
Det skal du bruge
- Gnid kødet med salt og olie, og lad det trække køligt i mindst 1 time, gerne flere timer.
- Pil og skræl løg, hvidløg og gulerod, og skær det hele i småbitte tern.
- Brun kødet, og tilsæt grøntsagerne og peperoncino, og brun dem med.
- Kom alle krydderurterne ved, og hæld vin ved. Lad det småkoge under låg i 3-4 timer, og justér med vand undervejs. Kødet bliver så mørt, at det falder af benene, og sovsen er intens og tyk og fuld af kraft og saft.