Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

 

Udnyt krydderurterne og minimer madspild

Hvis du gerne vil have et godt fif til, både at spare penge men også at udnytte krydderurterne fuldt ud, så læs med her.

Tro det eller ej, men fryseren er krydderurternes redning. At fryse krydderurterne er nemlig en genial idé, der både holder smagen frisk og forlænger krydderurternes levetid betydeligt.

Derfor skal du fryse krydderurterne

Der er selvfølgelig ingen grund til at købe helt friske krydderurter og fryse dem med det samme. Brug af krydderurterne, mens de er helt friske og frys så resten ned, når de begynder at blive småkedelige. 

Når du fryser dine krydderurter forlænger du deres levetid med op til 12 måneder, frem for et par dage i køleskabet. At fryse urterne er nemlig den bedste måde, hvorpå du kan bevare urternes friske smag. 

Sådan fryser du dine krydderurter

Metode nummer 1

  • Hak urterne i små stykker
  • Drys de skårne krydderurter på en plade og læg den i fryseren. Dette vil fremskynde frysningstiden og forhindre, at urterne klæber sammen
  • Når urterne er frosne, kan du putte dem i en frysepose, så de er klar til brug senere

Metode nummer 2

  • En anden metode er at opbevare hakkede urter i fryseren i isterningebakker
  • Fyld urterne i isterningebakkens rum med vand og frys
  • Denne metode er god til madlavningen, når du eksempelvis laver suppe eller gryderetter, da det ekstra vand vil ikke være et problem eller påvirke rettens smag

Krydderurter året rundt

De frosne krydderurter vil smage helt på samme måde i madlavningen, som var de friske. Men husk på, at en tur i fryseren vil ændre på krydderurternes struktur og udseende. 

 

Læs idenyts store guide til krydderurter her.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler