Derfor skal du aldrig hælde vandet fra pastaen direkte ud i vasken

Pastaretter er lette at lave. Alligevel kan det nemt gå galt, hvis du ikke kender dette enkle italienske pasta-trick.

Undgå halvkedelig pasta

Det er en god idé at tage ved lære af italienerne, hvis man vil lave en perfekt spaghetti-kødsovs eller andre italienske pastaretter. 

Vi er nemlig mange, der har vores pasta forkert alt for længe. En rigtig italiensk mama eller andre stolte, italienske pastakokke ville nemlig ALDRIG hælde vandet fra pastaen væk i et dørslag med det samme for derefter at servere pastaen og saucen hver for sig på bordet.

Pastaen risikerer på den måde at blive halvkold, og aromaen fra sugo’en (det italienske navn for saucen til pastaen) vil ikke på den mest effektive måde blive absorberet af pastaen.

Tre råd til perfekt pasta

Her er tre enklte råd til perfekt pasta. De handler om alle om færdiggørelsen af pastaretten.

  1. Når pastaen er kogt næsten helt færdig, tager du den af blusset.
  2. Derefter løfter du med en si eller et andet redskab pastaen over i den pande eller gryde, hvor du er i gang med at tilberede din sauce/sugo.
  3. Bland de to ting sammen og tilsæt derefter lidt af vandet fra pastaen, som denne gang IKKE er endt i køkkenvasken. Pastavandet er fuld af stivelse, der vil bidrage til at give pastaretten den rette konsistens.

Her er i denne YouTube-video forklarer den italiensk-amerikanske kok Andrew Carmellini, hvordan en ægte pastaret skal laves og serveres.

Kilde: Newsner.dk

Twitter Print

Mest læste artikler