Derfor skal du komme salt i kaffen

Kaffeeksperter anbefaler, at du bør tilsætte en knivspids salt i din kaffe. Du tænker sikkert, at det er noget af det mærkeligste, du nogensinde har hørt. Men læs lige her. Måske har du (også) smagt din kaffe forkert hele livet  ...

Bring nuancerne i frem i din kaffe

Du sidder sikkert skeptisk og overvejer, hvorvidt salt kan forbedre smagen af din kaffe? Det kan vi godt forstå! Kaffe er jo nærmest blevet en religion i Danmark, og det er de aller færreste, som er klar over, at yndlingsdrikken kan forskønnes med lidt salt.

Lad os uddybe.

Nogle af os drikker gerne Nescafe, imens andre elsker den klassiske filterkaffe. Flere og flere sværger til at kværne kaffebønnerne selv, eller bruger måske markedets nye espressomaskiner med kapsler. Der er med andre ord en jungle af præferencer.

Ikke nok med det – bagefter kommer naturligvis spørgsmålet om mælk, fløde eller sukker? Skal mælken i øvrigt være varm, lun eller kold, når den tilsættes kaffen? Skal det være en fedtfattig kop kaffe? Og så videre og videre. 

Vi ved godt, at du højest sandsynligt har en klar idé om, hvordan din kaffe skal serveres. Alligevel beder vi dig om at genoverveje dine kafferitualer – du vil højest sandsynligt takke os.

Så hvorfor begynder vi at tale om salt i kaffen? Nu havde vi lige vænnet os til at drysse en lille smule rørsukker på mælkeskummen, for at gøre den lidt lækrere og mindre bitter. Men. Det er netop mindskningen af bitterheden, som bringer saltet ind i billedet! Du kender måske allerede behovet for at spise lidt sødt til kaffen for at give et supplement til den bitre smag? Det er meget forskelligt, hvordan vores indviduelle smagsløg opfatter de bitre noter i kaffe, og nogle af os er kan næsten ikke holde den ud. Løsningen til disse mennesker er her – Salt!

Undgå bitter kaffe!

Hvis du tilsætter en knivspids salt i din kop kaffe, mindskes den bitre smag. Forsøg har bevist, at salt faktisk er bedre til at mildne kaffen end sukker! Kaffeeksperter mener sågar, at salt bringer de bedste nuancer frem i kaffen – især, hvis den er lidt for gammel. Tilsæt en lille knivspids salt i din kaffe, inden bønnerne kværnes. Alternativt kan du komme salten i den færdige kop kaffe, men husk så at blande godt.

Prøv dette simple trick en enkelt gang og du vil opdage, at du har drukket din ynglingsdrik forkert hele livet – ligesom alle os andre … 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler