En høstmenu

Rødbeder pifter chokoladekagen op, når menuen laves med friske rodfrugter.

Rødbedechokoladekage (4 pers.):
1 stor springform
350 g fintrevet rødbede
200 g smør
300 g mørk chokolade
4 æg str. L
300 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
350 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Sådan gør du:
Smelt smør og hakket chokolade for svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, og rør rødbede og vaniljesukker i. Vend hvedemel, bagepulver og chokoladesmør i æggemassen. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, og bag kagen ved 150° i ca. 1 time. Mærk efter med en strikkepind. Så længe der sidder dej på pinden, er kagen ikke færdig.

Cremet suppe med rodfrugter (4 pers.):
400 g skrællede kartofler
200 g skrællet persillerod
1 løg
18 dl hønsebouillon
1 dusk bredbladet persille
1 kvist timian
2 dl cremefraiche 38 %
salt, peber
2 fintsnittede porrer

Sådan gør du:
Skær kartofler og persillerod i mindre stykker og løget i både. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med bouillon, persille og timian, og lad det koge ca. 30 min., til grøntsagerne er møre. Fjern krydderurterne, og blend suppen med cremefraiche. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt snittede porrer, og bring den i kog under omrøring. Smag suppen til med salt og peber, og servér med brød.

Gulerodssalat med rucola (4 pers.):
1⁄2 kg skrællede gulerødder
1⁄2 dl olivenolie
1⁄4 dl hvid balsamico eller hvidvinseddike
1 fed knust hvidløg
salt og peber
50 g grofthakkede valnødder
50 g høvlet parmesan
1 stor håndfuld rucola

Sådan gør du:
Skær gulerødderne i tynde stave. Rør olivenolie, balsamico, hvidløg, salt og peber sammen. Hæld dressingen over gulerødderne, og lad det trække mindst 1 time. Drys derefter med valnødder, parmesan samt rucola. Spis den sprøde salat som forret med brød til, eller giv den som tilbehør til kød og fjerkræ.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler