Fastelavnsboller med marcipan og nougat

Fastelavnsboller hører vinterens fest til. De kan laves på mange måder, og vi giver dig opskriften på "Glade fastelavnsboller", hvor du skal bruge marcipan og blød nougat.

Glade fastelavnsboller med marcipan og nougat

Bolle-dej
75 g smør
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
250 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Fyld
50 g sukker
50 g marcipan
30 g smør
100 g blød Nougat

Pynt
50 g smeltet mørk Chokolade

Læs mere: Vil du hellere lave de mere traditionelle, gammeldags fastelavnsboller finder du her en fantastisk opskrift

Sådan gør du

1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg samt sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i og ælt dejen let igennem. Lad dejen hvile i 30 minutter.

2. Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10×10 cm.

3. Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel det midt på kvadraterne.

4. Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et stykke på hver. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.

5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.

6. Når bollerne er afkølede dekoreres de med glade ansigter lavet af smeltet chokolade.

Opskriften er fra Odense Marcipan.

Twitter Print

Mest læste artikler