Fedtfattig grøntsagstærte

Denne ret er god, hvis man tæller kalorier. Gør man ikke det, kan skummetmælken erstattes af let- eller sødmælk og 10% ost med 30% ost (red.) 2 mellemstore gulerødder, 2 mellemstore porrer, 1/2 knoldselleri, timian, 1 spsk olie, 2 tsk salt, 1/2 tsk peber, 1 tsk urtesalt, 1/4 l skummetmælk, 3 æg, 3 spsk majsstivelse,...

Denne ret er god, hvis man tæller kalorier. Gør man ikke det, kan
skummetmælken
erstattes af let- eller sødmælk og 10% ost med 30% ost (red.)

2 mellemstore gulerødder, 2 mellemstore porrer,
1/2 knoldselleri, timian, 1 spsk olie, 2 tsk salt, 1/2 tsk peber, 1 tsk urtesalt, 1/4 l skummetmælk, 3 æg, 3 spsk majsstivelse, 100 g 10% ost, 3 tomater, 1 dusk persille.

Tilbehør: Grovflutes.

Gulerødderne skrælles og rives groft. Porrerne skæres i skiver. Sellerien skrælles og rives groft. Grøntsagerne svitses i olien uden at brune og tilsættes salt, peber og timian. Æggene røres med mælk, majsstivelse og halvdelen af osten og smages til med urtesalt. De svitsede grøntsager lægges i en smurt tærteform og æggemassen hældes over. Resten af osten drysses over og tærten bages midt i en 200° varm ovn i ca. 30 min. Pyntes inden serveringen med tomatbåde og hakket persille.

 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler