Fillodej-tartelet med rejer

Anderledes tartelet på menuen.

Ingredienser (4 personer):
4 pl. fillodej
smør
1 bdt. grønne asparges
25 g smør
3 spsk. mel
1⁄4 l aspargesvand
11⁄2 dl piskefløde
salt, peber
citronsaft
400 g store grønlandske rejer
dild eller kørvel

Tilberedning:
Skær hver plade fillodej i 12 ens firkanter. Læg 4 firkanter som stjerne ovenpå hinanden og pensl med smeltet smør. Pensl 12 muffinsforme med smeltet smør, og tryk de små stjerner ned i hver form. Bag tartelletterne ca. 15 min. ved 175˚.
Bræk den nederste del af aspargesene, og kog stilkenderne i letsaltet vand ca. 10 min. Si stilkene fra og gem 2,5 dl vand til saucen. Snit resten af aspargesene og damp dem i aspargesvandet. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk godt.
Tilsæt aspargesvand lidt ad gangen, mens du pisker. Kom fløde i, kog igennem og smag til. Vend rejer og asparges i og fordel stuvningen i fillodejkurvene. Pynt med dild eller kørvel og server straks.

Mest læste artikler