Focacciabrød

25 g gær 6 dl vand 1 spsk. salt 1 dl olivenolie ca. 1 kg hvedemel 100 g sorte oliven uden sten 4 kviste frisk rosmarin eller 2 spsk. tørret rosmarin 2 tsk. groft salt Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, halvdelen af olien samt hvedemel – lidt ad gangen. Ælt dejen...
Twitter Print

25 g gær
6 dl vand
1 spsk. salt
1 dl olivenolie
ca. 1 kg hvedemel
100 g sorte oliven uden sten
4 kviste frisk rosmarin eller
2 spsk. tørret rosmarin
2 tsk. groft salt

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, halvdelen af olien samt hvedemel – lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, og sæt den til hævning 1 time et varmt sted. Slå den derefter ned, ælt den let igennem, og del den i to. Rul dejstykkerne ud til store firkanter, og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Smør med resten af olivenolien, drys med hakkede oliven og rosmarin, og tryk nogle små fordybninger ned i dejen med fingrene. Lad de to brød hæve 45 min., og bag dem så ved 250 gr. i ca. 12 min.

Twitter Print

Mest læste artikler