Forskellen på hvide og brune æg

I supermarkedet står vi tit overfor at skulle vælge imellem hvide og brune æg – men er der reelt set en forskel?

I dag kan det være lidt af en videnskab at skulle vælge de rigtige produkter i supermarkedet, for hvad er bedst kontra prisen? Og kan vi blive snydt?

I supermarkedet står vi tit overfor at skulle vælge imellem hvide og brune æg – men er der reelt set en forskel?

Der er forskel på brune og hvide æg

Umiddelbart spiller farven på æggeskallen ikke den store rolle. Den er ingen indvirkning på hverken smag eller konsistens. Den eneste forskel er, at æggene kommer fra forskellige høns.

Racen bestemmer farven på ægget

Det er en gammel skrøne, at hvide høns lægger hvide æg og brune høns lægger brune æg. Men det er dog racen, der dikterer, hvilken farve ægget bliver – og videnskabeligt set, menes det også, at farven dikteres af hanens gener.

Men racerne Isa Brown og Rhode Island Reds er almindelige racer i Danmark og begge lægger flotte, store, brune æg, fordi deres gener dikterer det.

Brune æg er ofte større end hvide æg, hvilket afspejles i prisen i supermarkedet. Store æg kommer fra de større racer, som spiser mere end de små racer.

Læs også: Hønsehus – byg det selv og få høns i haven

Mest læste artikler