Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2006
Fotos: Marianne Bjerre
Foliebagt ratatouille (4 pers.) Ratatouille: 3⁄4 kg nye kogte kartofler 1 squash 1⁄4 kg cherrytomater 1 bdt. forårsløg 1⁄2 dl olivenolie eller 50 g smør i små stykker masser af hakkede friske krydderurter salt og peber Ingredienser: Skrub kartoflerne grundigt, og bland med squash i halve skiver, halve cherrytomater samt snittede forårsløg. Dryp med olivenolie, og drys med masser af friske, hakkede krydderurter. Brug, hvad du har og kan lide af krydderurter. Det kan være persille, timian, salvie, merian, oregano, lidt frisk løvstikke eller duftende rosmarin. Læg kartoffelblandingen på et stort stykke dobbelt alufolie. Bruger du smør, kommer du det hen over i små stykker, ellers dryp med lidt god olie. Krydr godt med salt og peber, og pak papiret tæt til omkring kartoflerne, så pakken er helt lukket. Læg pakken i kuglegrillen ved indirekte varme, og bag den i ca. 35 min. Mærk efter undervejs, om grøntsagerne er møre. Rør cremefraiche sammen med citronsaft og hakkede krydderurter, og lad det trække mindst 30 min. Pisk fløden til skum, og vend den i dressingen. Smag til med salt og peber. |
Pebersalat med mozzarella (4 pers.) 3-4 peberfrugter, gule og røde 250 g frisk mozzarella salt, groftkværnet peber olivenolie hvid balsamico 1 stor håndfuld rucola Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne med skindsiden nedad, til skindet er mørkt og bobler op. Læg dem til afkøling i en plastpose, og træk skindet af. Skær peberfrugterne i mindre stykker. Skær osten i tern, og bland ternene med peberfrugt. Krydr salaten med salt og groftkværnet peber. Dryp til sidst med olivenolie samt balsamico, og drys med blade af frisk rucola. |
Aubergine med feta (2 pers.) 1 aubergine 2 spsk. olivenolie 1 fed knust hvidløg 1 tsk. oregano eller rosmarin salt og peber 1⁄4 dl hvidvinseddike 1⁄4 dl olivenolie 100 g smuldret feta hakket persille Skær auberginen i skiver, og drys med salt. Lad dem trække i 10 min., skyl saltet af, og dup dem tørre. Pensl auberginerne med olivenolie blandet med knust hvidløg, og krydr med oregano. Grill aubergineskiverne på begge sider, og læg dem på et fad. Pisk hvidvinseddike og olivenolie godt sammen, og hæld dressingen over de lune aubergineskiver. Drys med smuldret feta og finthakket persille, og server. |
Fyldte svampe med sauce (4 pers.) 2 røde pebre 1 rød chili 50 g mandler 1⁄2 dl olivenolie salt, peber 300 g svampe 3-4 tomater 1 lille gul peber knust hvidløg 1 spsk. sherry, vineddike eller rødvinseddike 2 spsk. olivenolie salt og peber hakket persille Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne, til skindet er mørkt og bobler op. Pil skindet af peberfrugterne, og kom dem i en blender sammen med chili uden kerner, mandler og olivenolie. Blend saucen, og smag til med salt og peber. Grill svampene, til de er møre. Hak tomaterne groft og bland med peberfrugt i små tern, knust hvidløg, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Kom tomatsalsaen i de grillede svampe, og server. |
9