Opskrift på græskarsnaps

Lyder græskarsnaps som en ny spændende ide? Så kan du prøve denne lækre opskrift på græskarsnaps.
græskarsnaps i glas

Kunne du tænke dig at prøve en (måske) anderledes snaps denne sensommer? Her er en uimodståelig opskrift på græskarsnaps fra Søren Staun Petersens kogebog ‘Græskar – Overrask med salte og søde opskrifter’ fra Muusmann Forlag.

Græskarsnaps

Ca. 1,5 l

Du skal bruge

  • 1 fl. vodka
  • 1 fl. Brøndum-snaps
  • 1 hokkaido græskar
  • 6 økologiske mandariner
  • 300 g havtorn
  • 2 dl blomsterhonning

Sådan gør du:

  1. Rens græskarret for kerner, og skær det i mindre stykker. De behøver ikke at være lige store.
  2. Skær mandarinerne op, og behold skallen på. Den giver nemlig citrussmag til græskarsnapsen.
  3. Læg mandariner, græskar og havtorn i et stort sylteglas. Husk at skolde glasset før brug, så er du sikker på, at det er helt rent. Hæld Brøndum, vodka og honning i, og ryst glasset, så honningen fordeler sig.
  4. Vend snapsen en gang om ugen – den kan sigtes efter ca. 3 uger.

Hvilken græskar skal du bruge til din græskarsnaps?

Grønne græskar

For eksempel delica (grøn hokkaido græskar) og sweet mama.
Højt sukkerindhold­, velegnede til desserter og søde retter.

Orange græskar

For eksempel den nok mest kendte sort hokkaido græskar samt speckled­ hound. Lavt tørstofindhold. Giver en lind puré, når de blendes.

Opskrift: Kryddersnaps med febernellikerod
febernellikerod til snaps
Mad

Opskrift: Kryddersnaps med febernellikerod

Opskrift: Lav din egen æblesnaps
To glas æblesnaps
Mad

Opskrift: Lav din egen æblesnaps

Spislige blomster – den ultimative liste over blomster du kan bruge i den madlavning
Spiselige blomster kan pifte alle madretter op med et frisk udtryk.

Spislige blomster – den ultimative liste over blomster du kan bruge i den madlavning

Mest læste artikler