Her er grunden til, at du enten hader eller elsker koriander

Der kan ofte være mad som du ikke bryder dig om eller helst går uden om, men når det kommer til koriander, er det en helt anden historie. 

Det er genetisk bestemt, om du kan lide koriander eller ej

Ifølge en genetisk undersøgelse, foretaget på University of Toronto, har ens baggrund indflydelse på, hvorvidt du kan lide koriander eller ej.

Den gruppe af forsøgspersoner som afskyede koriander mest, var de personer, som kunne spore deres familie tilbage til Østasien. Derudover var 14% med en afrikansk baggrund, og 7% med en baggrund fra Sydøstasien. Denne gruppe beskriver smagen af koriander som smagen af sæbe, jord, insekter og mug.

Derimod var den gruppe af forsøgspersoner, som elskede smagen af koriander mest, de personer, der kunne spore deres families rødder til Mellemøsten. Latinamerika skilte sig særligt ud, da koriander er en hovedingrediens i latinamerikanernes madlavning. De beskriver koriander som, at det har en frisk duft og en smag af citrus. Derudover fremtræder koriander ofte i både det indiske, vietnamesiske og thailandske køkken.

Læs også: Forglemmigej – kantplante, bundplante og forårsbebuder

Læs også: Tallerkensmækker – få tips til nem såning og udplantning

Hvordan går du fra at hade koriander til at elske det?

Hvis du smager på noget, som du ikke bryder dig om, ligger du det automatisk over i en kategori, der hedder ”ting jeg skal undgå”. Dette er en proces, som automatisk sker i din hjerne.

Når en ting først er blevet lagt over i denne kategori, har du ofte svært ved at synes om de ting fremover. Du skal derfor træne din hjerne til ignorere din holdning til koriander, og prøve at spise koriander i forskellige sammenhænge.

Læs også: Den kraftfulde løvstikke er tilbage i køkkenhaven

Kilde: Mashed

Mest læste artikler