Herlig rabarbersaft

Brug lidt af rabarberhøsten til en udsøgt saft, der er læskende på de varme sommerdage.


Det skal du bruge:

• 2 kg rabarber
• ½ l vand
• ca. 300 g sukker pr. liter siet saft
• evt. en ½ stang vanilje
• ½ tsk. atamon pr. liter sødet saft

Foto: Hans JuhlDenne opskrift giver ca. to liter saft. Skyl og rens rabarberne, og snit dem i mindre stykker. Kog dem under låg i vandet i ca. 30 min. evt. sammen med vanilje. Si saften igennem et fint klæde eller en saftpose. Tilsæt sukker, og kog saften op. Skum og tilsæt atamon, inden du hælder saften på rene flasker. Saften fortyndes med koldt vand, ca. 1 dl saft til 3 dl vand.
Variation: Halvdelen af rabarberne kan erstattes med jordbær.

Velbekomme.

Mest læste artikler