Vilde og dyrkede brombær
Er der noget skønnere end brombær i efteråret? Det kan både være på dine egne brombærbuske i haven eller plukket ude i den fri natur. Synet af de sorte bær og smagen af brombærbuskenes friskplukkede høst er bare den helt rigtige måde at afslutte sommeren på
Brombær kan bruges til alt muligt forskelligt i madlavningen: brombær-kompot, i kager og til syltetøj og marmelade. Her har du en supernem klassisk opskrift på brombær-syltetøj med et twist af appelsin.
Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær
Ingredienser til syltetøjet
500 g brombær
1 dl appelsinsaft
1 strimmel øko. appelsinskal
1⁄2 stang vanilje
250 g sukker
1⁄2-1 tsk. geleringsmiddel
1 dl appelsinsaft
1 strimmel øko. appelsinskal
1⁄2 stang vanilje
250 g sukker
1⁄2-1 tsk. geleringsmiddel
Sådan laver du brombær-syltetøj med et twist af appelsin
- Bring de skyllede bær langsomt i kog med appelsinsaft, appelsinskal og vanilje og lad det simre 5 min
- Tilsæt sukker og kog endnu 10 min. for svag varme.
- Rør Melatin og 1 spsk. sukker sammen. Hæld det over i gryden og rør det hele sammen.
- Kog endnu 2 min. og hæld syltetøjet på rengjorte glas. Afkøl syltetøjet, og opbevar det koldt.
![]() |
|
Brombær-syltetøj |