- To stærke: Bhut jolokia (ekstrem stærk), Habanero
- To mellemstærke – Tabasco og Jalapeno: Absolut mild- almindelig peberfrugt
Dyrk din egen chili
Du kan sagtens dyrke dine egne chiliplanter her i Danmark. Dyrk chilien i vindueskarmen, i en krukke udenfor eller direkte i jorden på et beskyttet sted i din have. Det en god idé at så dem indendørs i potter allerede i februar. Forvent ikke at høste de store mængder før engang i september-oktober. Chiliplanter har det bedst ved 20-24 grader.
En sød chili-tand
Chili Noir er navnet på chokoladen med chili fra Lindt. Der er 49 procent kakao i. Fås bl.a. i supermarkeder.
Chilisauce findes i utallige varianter. Fx Lingham’s Chilli Sauce, der er både sød og stærk. Den indonesiske Go-Tan er mere mild i smagen. Fås i Dansk Supermarked
Chiliwok
Det skal du bruge:
- ½ hvidkål
- 1 spsk. sesamolie
- 2 spsk. rapsolie
- 400 g oksekød, skåret i fine strimler
- 1 rød chili
- 50 g sesamfrø
- lidt frisk ingefær
- 2 spsk. fishsauce
- 1 dl æblejuice
Sådan gør du:
Snit kålen i strimler og steg det i en wok i halvdelen af olien, til det er gyldent. Hæld det over i en skål. Steg oksekødsstrimlerne i resten af olien. Tilsæt chili renset for frø, sesamfrø, revet ingefær og den stegte hvidkål. Vent ½ minut og sving så retten sammen med fishsauce og æblejuice.