Hjemmelavet grøntsagssuppe med kød- og melboller

Her er en nem grøntsagsuppe, som børnene også kan lide. Den er lavet på grøntsager, der findes i enhver husholdning, og uden timevis af afkogning af suppeben. Giv den noget fylde til sidst med nogle kød- og melboller.

Nem grøntsagssuppe til hverdagen

Det er dejligt med suppe, men det kan være svært at nå at lave god gammeldags klar grøntsagssuppe en almindelig hverdag. Men tag det endelig rolig – du behøver ikke at afkoge okseben i dagevis for at få en grøntsagssuppe med saft og kraft. Her kommer et godt og hurtigt alternativ, som børnene elsker.

Ingredienser til suppen

  • 3-4 porrer
  • 4-5 gulerødder
  • 2 løg
  • 1/2 blomkål
  • 2 store fed hvidløg (kan udelades)
  • 6-7 mellemstore kartofler
  • 1-2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 pose kød- og melboller
  • En terning grønsagsbouillon (helst økologisk bouillonpulver eller -pasta)
  • Kogt vand.

Tilbehør: varme flutes.

Sådan laver du grøntsagssuppen

  • Alle grønsa ger renses, skrælles og skylles. Kartofler, gulerødder, blomkål og løg skæres i tern. Porrer skæres i ringe, og hvidløg snittes fint.
  • Varm olien i en stor tykbundet gryde eller wok, og svits grønsagerne heri.
  • Tilsæt salt og peber.
  • Det kogte vand måles af, og der hældes så meget over grønsagerne, at det bliver en suppe.
  • Bouillonterning/pulver røres i efter, hvor meget vand der er.
  • Suppen koges 5-10 min. til grønsagerne er møre.
  • Kød- og melboller varmes med de sidste 2 min. uden at koge.

Mest læste artikler