Genialt! Sådan gør du tørt brød sprødt og lækkert igen

Du gætter aldrig, hvad et stykke halvtørt flûtes kan udrette! Her er to overraskende tricks, du vil huske fremover.

tørt og gammelt brød

Du smider alt for meget brød ud

Brød er svært at opbevare, så det holder sig frisk længe, og det er en af de madvarer, vi oftest smider ud. For eksempel flûtes. Det smager vidunderligt frisk, men i løbet af en dag kan det blive så tørt, at man ikke gider spise resterne.

Her er to ideer til, hvordan du kan genbruge brødet, så du ikke gør dig skyldig i madspild.

1. Gør brødet sprødt og lækkert igen – med vand

Intet er så kedeligt som et halvt brød, der er blevet tørt. Det er nærmest uspiseligt, og ofte ender det enten i skraldespanden eller som mad til fuglene.

Men her er en genial løsning, som du nok lige skal afprøve: I videoen, som du kan se herunder, tager en kostspecialist et stykke tørt flûtes og skyller det under vandhanen…

Ad, tænker du måske, men hvad hun faktisk gør, er at tilføje lidt fugt til brødet, der jo på ingen måde er blevet sundhedsfarligt.

Herefter pakker hun det ind i sølvfolie og smider det i ovnen på 200 grader. Når brødet kommer ud igen, er det frisk og klar til spise igen.

Tricket kan ikke bruges, hvis du har brødskiver, men til gengæld kan tørre skiver reddes ved at lægge dem under en kylling, der steger på rist i ovnen. Det giver det dejligste, sprøde tilbehør.

2. Gør stenhårdt farin blødt igen med brød

Vi kender det alle – den brune farin bliver ikke brugt så ofte, og hvis man glemmer at forsegle posen helt, er sukkeret hårdt, når man står og skal bruge det, fx til jul.

Det kan et stykke brød klare i en håndevending.

Du lægger ganske enkelt en stykke brød, du har til overs, i posen med brun farin og lukker den godt til. Farinen vil herefter opsuge den fugtighed, der er tilbage i brødet og blive blødt igen.

Se i videoen her, hvordan du genbager et flûtes

Mest læste artikler