
ca. 10 pers.
Bund:
10 digestivekiks
50 g smør
1 dl appelsinjuice
1⁄2 dl portvin,
sherry, rom eller cognac
Ismasse:
4 bananer
4 spsk. appelsinsaft
1 stang vanilje
200 g flormelis
1⁄2 liter piskefløde
2 spsk. cognac
100 g hakket chokolade
200 g friske jordbær
50 g flormelis
Knus kiksene, og bland med smeltet smør, appelsin juice og portvin. Kom kiksemassen i bunden af en springform eller sandkageform beklædt med bagepapir og tryk den sammen. Mos bananerne og pisk dem sammen med appelsinsaft, kornene fra en stang vanilje samt flormelis. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i bananmosen sammen med cognac og hakket chokolade. Hæld ismassen over kiksebunden, glat den ud, og sæt den i fryseren, til den er helt frossen. Bland jordbærrene med flormelis, og kom dem over isen, når den er frossen. Tag isen op af fryseren i god tid, ca. 30-45 min. før servering.
Anne Marie Madsen, Højslev
Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær