Jordbær-muffins

Få lækre jordbæropskrifter på muffins og sangria - perfekt til en picnic.

Fotos: Marianne BjerreJordbærmuffins (12 stk.):
125 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. L
1 tsk. vaniljesukker­
1⁄2 dl mælk
225 g hvedemel
11⁄2 tsk. bagepulver
flormelis
250 g friske jordbær
1⁄4 l piskefløde

Sådan gør du:
Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen.
Rør vaniljesukker og mælk i æggemassen og sigt hvedemel og bagepulver i.
Rør dejen hurtigt sammen og fordel den i 12 smurte muffinsforme. Bag kagerne ca. 20 min. ved 180°. Lad dem køle helt af.
Skyl bærrene og skær dem i små stykker. Pisk fløden til skum og vend jordbærrene i. Smag til med flormelis.
Skær toppen af kagerne og lav en fordybning med en ske. Fordel jordbærskummet i kagerne, læg låg på og drys med flormelis.
Tag evt. skummet med og fyld kagerne på stedet.

Sangria m. jordbær (ca. 1 liter):
1 appelsin
200 g friske jordbær
1⁄4 liter friskpresset
appelsinsaft
1 dl konc. jordbærsaft
1 flaske rosevin
evt. knust is

Sådan gør du:
Skær appelsinen i skiver og derefter i tern.
Skær jordbærrene i kvarte. Kom appelsin, jordbær, appelsinsaft, jordbærsaft og rosevin i en stor flaske og sæt den på køl mindst 1 time.
Hold flasken kold med lidt knust is.

Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler