Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.


4 pers.Foto: iStock
• 1 liter hønsebouillon (evt. terning + vand)
• ½ kg jordskokker
• ½ porre (det hvide)
• 1 dl piskefløde

• citronsaft
• 200 g svampe (champignon, østershatte, kantareller)
• 100 g bacon
• purløg
• smør eller olivenolie


Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Læg dem i vand med lidt citronsaft, ellers bliver de mørke. Kog jordskokker og porreringe i bouillonen i en halv time. Blend suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden. Kog op, og smag til med citronsaft, salt og peber. Skær svampe og bacon i små stykker, og rist dem i smør eller olie. Server suppen varm med svampe/bacon og purløg drysset over.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler