1 kg faste, syrlige æbler
100 g grofthakkede mandler
125 g soltørrede tranebær el. rosiner
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kanel
7 æggehvider (eller 3 små æg, red.)
200 g hvedemel
125 g sukker
1/2 dl mælk
vaniljekorn fra 1 stang vanilje
eller 1 spsk. vaniljesukker
Tilbehør: is eller flødeskum
Pisk æg, sukker, mælk, kanel og vaniljesukker. Tilsæt de hakkede mandler, rosiner/tranebær og mel tilsat bagepulver. Rør dejen sammen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i både eller småstykker, og bland dem i dejen. Når du har blandet dejen, kommer du sikkert i tvivl om, hvorvidt det er nok til æblerne.
Men fortvivl ikke, dejen hæver under bagningen. Det hele hældes i en smurt springform eller lille bradepande. Bag kagen midt i en 175° varm ovn i ca. 55 min.
