Kalkunfrikadeller

4 personer 500 g hakket kalkunkød (ikke for fedt, da det smager meget af kalkun, red.) 1 1/2 tsk. salt 1 rød peberfrugt i små tern 1 finthakket løg 1 æg 1 1/2 dl havregrynSkummetmælk (eller letmælk eller dansk-vand, red.)1/2 -1 dl hakket persillePeberEvt. 100 revet ost, fx Danbo 20 eller 30 pct. Kødet røres...
Twitter Print

4 personer
500 g hakket kalkunkød (ikke for fedt, da det smager meget af kalkun, red.)
1 1/2 tsk. salt
1 rød peberfrugt i små tern
1 finthakket løg
1 æg
1 1/2 dl havregryn
Skummetmælk (eller letmælk eller dansk-vand, red.)
1/2 -1 dl hakket persille
Peber
Evt. 100 revet ost, fx Danbo 20 eller 30 pct.

Kødet røres godt med saltet. Peberfrugt, løg, æg, havregryn, persille, peber og evt. ost blandes i. Mælk/vand tilsættes under omrøringen, til farsen har en passende konsistens – den skal være lidt lind, da havregrynene vil suge en del væske. (Lad farsen hvile ca. 1/2 time i køleskab, red.). Steg frikadellerne uden brug af fedtstof på en slip-let pande – form dem med en ske, der er dyppet i koldt vand.

Tip:
Brug frikadellerne til aftensmad, frokost, buffet eller som fyld
i pitabrød. Eller fyld farsen i halve peberfrugter, der bages midt i en
varm ovn, ca. 20 min.

Twitter Print

Mest læste artikler