Kålsuppe med æble

Portioner: 4 500 g hvidkål, 1 løg, 1 stor kartoffel, 1 stort spiseæble, 25 g margarine/smør, 4 dl bouillon (evt. mere afhængig af hvor tyk suppe man kan lide red.), 2 dl fløde 13%, 1/2 tsk reven muskatnød, salt, peber. Tilbehør: groft brød. Pil løget, skræl kartoflerne, skær begge dele i tynde skiver og svits...
Twitter Print

Portioner: 4
500 g hvidkål, 1 løg, 1 stor kartoffel,
1 stort spiseæble, 25 g margarine/smør,
4 dl bouillon (evt. mere afhængig af hvor tyk suppe man kan lide red.),
2 dl fløde 13%, 1/2 tsk reven muskatnød,
salt, peber.

Tilbehør: groft brød.

Pil løget, skræl kartoflerne, skær begge dele i tynde skiver og svits det i fedtstof i ca. 10 min. Hak æblet og svits det med et par minutter. Snit kålen fint og bland den godt med de øvrige ingredienser i gryden.

Lad kålen svitse med ca. 5 min. Tilsæt bouillon og bring i kog. Lad det snurre med låg på i ca. 30 min. Blend suppen eller lad den passere en fin sigte. Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og varm suppen op og smag til med krydderier. (Tilsæt evt. mere bouillon hvis suppen er for tyk. Red.).

 

Twitter Print

Mest læste artikler